Árnyékolás

Árnyékolástechnika

Redőny választékunkban az alaptípustól a felső kategóriáig minden fajta redőny megtalálható (külsőtokos, vakolható, ráépíthető redőnyök), melyek különböző igényeket kielégítve (pl. motorizálva, automatizálva) és különböző alapanyagokból rendelhetők meg.

Külsőtokos műanyag redőnyök

A hagyományos redőnytípusok közül az egyik legerterjettebb a kűlsőtokos műanyagredőny, amely kiváló minőségű alapanyagokból készül, de alapjaiban egy egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségekkel rendelkező redőnyrendszer. A redőny tokszerkezete több rétegben porfestéssel kezelt acéllemez, amely vakolható kivitelben is alkalmazható.

A tokvégek a redőny formája szerint készülhetnek PVC, illetve alumínium kivitelben is. A kiváló minőségű alapanyagból előállított műanyag vezetősínekbe igény szerint kefe vagy gumibetét biztosítja a csendes működtetést. A különböző színárnyalattal rendelkező 37mm-es UV-stabil redőnylamellák, fedettek amely zárt állapotban biztosítják a teljes fényzárást.

A rendszer fémszállal erősített UV stabil rovarhálóval integrálható, amely redőnyszekrény belső-felső részén helyezkedik el, konzolos felfüggesztéssel. A rovarháló kiakasztását a vezetősínek közt alul elhelyezkedő alumínium akasztó biztosítja. A redőnyök működtetése gurtnis vagy zsinóros automata alkalmazásával történik.

Alumínium külsőtokos redőnyök

Az alumínium külsőtokos redőny elsődleges jellemzője, hogy alkatrészei korrózióálló alumíniumból készülnek. Az alumínium redőnyrendszer a kiváló minőségű felhasznált alapanyagoknak köszönhetően tökéletes színtartást, hosszú élettartamot és kiváló hőszigetelési képességet biztosít.

Szilárdságának köszönhetően az alumínium redőny mechanikai védelmet is nyújt külső behatolás ellen. A tok formavilága alapján megkülönböztetünk/ 20,45, és Rondó íves/ kivitelűeket. Az alumínium lefutósínekben a speciális gumikéder vagy az egyedi kefetömítés biztosítja a halk működést. A redőnylamellák kettősfalu alumínium lécből készülnek amelyek poliuretán környezetbarát habbal vannak kitöltve amely biztosítja a redőny kiváló zaj és hangszigetelő tulajdonságait.A folyamatos megvezetést a redőnylamellák végén elhelyezett arriterek biztosítják.

A redőny stabilitását az utolsó alumínium redőnylamella után elhelyezkdő alumínium záróléc fokozza.Az alumíniumredőny praktikusan kombinálható redőnytokba épített függőlegesen rolós szúnyoghálóval. A könnyen kezelhető, kis helyigényű mozgatható változat előnye, hogy egy mozdulattal lehúzható vagy eltüntethető.A lefutósínben a háló két kefe között helyezkedik el, így 100%-os védelmet nyújt a szálló rovarok ellen.

Felsőtokos redőnyök

Redőnyrendszerünk legújabb tagja az R-M Plus fantázia néven forgalomba kerülő intelligens ablakfeletti redőnyrendszer. Az R-M Plus redőnyrendszerünket kiváló minőségben (lásd CE-jelölés) különböző méretekben kínáljuk a vásárlóink számára. Az R-M Plus redőnyrendszer előnyei:

 • Egyszerű, gyors beépíthetőség
 • Vakolható kívülről-belülről, ezáltal egységessé válik a homlokzattal
 • Kiváló a hô- és zajszigeteltsége
 • Szúnyogháló rendszere tokozaton belül helyezkedik el, amely utólag is beszerelhető
 • Alkalmazható PVC és alumínium redőnyléccel egyaránt
 • Mûködtethető kézi, kurblis – vagy motoros meghajtással is
 • A rendszer elônye, hogy univerzális. Szerelhetősége lehetséges belülről, szemből illetve
  alulról egyaránt. Alsó szerelő nyílás kialakítása lehetővé teszi a 80 mm-es ablakprofilra való
  szerelhetőséget.
 • Magasfokú műszaki feltételeink biztosítják számunkra azt a lehetőséget, hogy a ráépített
  rendszerünk minden egyes elemét illetve a hozzátartozó vezetősíneket is fóliázni tudjuk.
  Ennek köszönhetően a redőnyrendszerünket az ablakgyártók által is közkedvelt , dekoratív
  megjelenésű fokozottan idôjárásálló Pvc-renolit exofol fóliával vonjuk be, amely esztétikai
  szempontból sem elhanyagolható.
 • Az R-M Plus illesztő profiljai lehetővé teszik a forgalomban levő nyílászárókhoz való precíz
  problémamentes rögzítését.
 • R-M Plus ráépített rendszerünk raktárkészletünkről rendelhető fehér és fóliázott /mahagóni,
  aranytölgy, dió/ színekben egyaránt.

Rovarhálók

Fix-, mobil-tolópályás-nyílókeretes szúnyoghálói rendszereink funkciójuknak tökéletesen eleget téve, tartós, jó minőségű alapanyagokból és korszerű kivitelben kerülnek gyártásra. Termékeink az igényeknek megfelelően folyamatos fejlesztés alatt állnak.